Hergebruik

Het hergebruik van kledingstukken en andere textiele producten speelt een prominente rol in de vorm en uitstraling van mijn kleding en accessoires. Ik gebruik zoveel mogelijk 2ehands materiaal. Mijn patronen bestaan uit veel onderdelen zodat ik verschillende kleinere lappen textiel in de kleding kan verwerken.

hergebruik_1_combi

Ik verzamel al meer dan 15 jaar gedragen kleding zoals spijkerbroeken, bloesjes, jasjes en jurken. Ook gebruik ik spreien, lappen stof uit de 2ehandswinkel, gordijnen, fournituren en textiel dat over blijft van kostuumprojecten. Ik vraag vrienden en familie hun oude textiel niet weg te gooien maar aan mij te geven. Vaak zitten er nog prima stukken textiel tussen die stevig genoeg en mooi van kleur zijn. De combinaties van al die verschillende stofstructuren, motieven en kleuren in deze 2ehands stoffen zijn zeer bepalend voor de uitstraling van de collectie omdat ik ze apart voor elk kledingstuk combineer. Zo wordt elk product uniek en zit vol nostalgie.

Hergebruik houdt niet op bij het recyclen van textiel. Ook fournituren in alle soorten en maten zijn vaak nog prima. Zo haal ik de goeie ritsen en andere sluitingen netjes uit oude kledingstukken, bewaar ik alle mooie knoopjes die van uit elkaar getornde kleren komen en zijn bandjes en kantjes ook prima te hergebruiken. Oude knopendozen uit de inboedel van moeders van vriendinnen die kleiner gaan wonen bevatten vaak prachtige oude fourniturenschatten. Ook het opkopen van grote zakken knopen op Marktplaats levert regelmatig bijzondere vondsten op.