Achtergrond

Nadat ik de AKI, academie voor beeldende kunst in Enschede, en een modeacademie in Zwitserland met succes heb afgerond, ben ik in 2000 in Rotterdam een eigen bedrijf gestart in het ontwerpen en maken van kostuums. Ik heb kostuums ontworpen voor o.a. Stichting Powerboat, Hofplein Rotterdam, Maastd, Droomtheater, Productiehuis Rotterdam en Muziektheater Hollands Diep. Daarnaast ontwerp en maak ik kostuums voor individuele acteurs en voor performances en festivals.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sinds 2012 geef ik modelessen aan MBO- studenten en volwassenen. Ook schrijf ik lesmateriaal voor het vak Mode in de breedste zin van het woord.

achtergrond_3

Als zelfstandig ondernemer ben ik lid van de Branchevereniging Mode Ambachten BMA en van de Nederlandse Kostuumvereniging. Ik werk als assessor in het MBO en was in 2014 actief in de landelijke werkgroep Mode- Maatkleding MBO van KCH Kenniscentrum Handel.

Om in mijn vakgebied up to date te blijven volgde ik diverse cursussen en workshops waaronder in 2016 een 2 daagse cursus Broderie d’Art bij Saskia ter Welle, een Masterclass Passementen bij Marjolein van der Heide en in 2018 een Romantic Embroidery Class. Ook bezoek ik regelmatig de informatieavonden van de BMA afdeling Regio West waarin workshops en lezingen op het gebied van modeambachten aangeboden worden.

achtergrond_2_combi

Vanaf 2010 ben ik een erkend leerbedrijf, geregistreerd bij SBB en begeleid regelmatig stagiaires uit het modeonderwijs.