I.K.

Ik ben Ine Keitz en ik ben modeontwerper en kostuumontwerper. Ik ontwerp sinds een paar jaar een eigen kledingcollectie. Daarnaast maak ik kostuums voor theatervoorstellingen, performances en exposities.

Als kostuumontwerper heb ik tijdens mijn opdrachten nooit genoeg tijd en geld om me in een kledingstuk te verdiepen en deze verder uit te werken. De behoefte om mezelf uit te dagen op het gebied van patroontekenen, handwerk en hergebruik heeft ervoor gezorgd dat ik een eigen kledinglijn ben gaan ontwerpen en uitvoeren. Het lesgeven op de afdeling Mode van het Albeda College Rotterdam en de uitwisseling van vakkennis tussen docenten, heeft daar zeker ook aan bijgedragen. Door te ontwerpen  vanuit mezelf, zonder een opdrachtgever die een kader geeft, kan ik details verder uitwerken, specifieke stofcombinaties maken en experimenteren met patronen.

Er vormt zich een kleurrijke dameskledingcollectie, geïnspireerd door klederdrachten en historische kostuums, met veel detail in de vorm van handwerk en het gebruik van band, kant en kralen. Hergebruik speelt hierin een cruciale rol.