I.K.

Ik ben Ine Keitz en ik houd van textiel, hergebruik en ambacht. Ik vind het moeilijk om keuzes te maken en me helemaal op één bepaald onderwerp te focussen. Daarom maak ik van gebruikt textiel niet alleen kostuums en kleding, maar ook accessoires, interieurtextiel en soms vrij werk.

Op deze website en in de webshop vind je dan ook zeer diverse producten. Wat alle producten verbindt? Ze zijn allemaal uniek omdat ze gemaakt zijn van 2ehands- en resttextiel in combinatie met materialen zoals kralen, knopen, band, kant en wol. Handwerk speelt een grote rol in mijn ontwerpen. Ik laat me inspireren door de rijke kostuumhistorie, spannende patroontechnieken, kleurrijke dessins en klassieke handwerktechnieken.

Het lesgeven op de afdeling Mode van het MBO Albeda Rotterdam en de uitwisseling van vakkennis tussen docenten, heeft me veel inzicht en inspiratie gegeven. Door het lidmaatschap van de BMA Branchevereniging voor Modeambachten en van de Nederlandse Kostuum Vereniging blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de mode- en kostuumwereld. De stagiaires die ik regelmatig begeleid in mijn leer-werkbedrijf geven me de mogelijkheid mijn kennis en ervaring, maar ook mijn overtuigingen wat betreft hergebruik, recycling en upcycling door te geven aan een nieuwe generatie.

Voor meer informatie over mijn kostuums: www.keitzkostuums.nl