Ine Keitz

Ik ben Ine Keitz, kostuumontwerper en kunstenaar. Ik ontwerp en maak kostuums voor theatervoorstellingen, performances en exposities. Naast mijn kostuumwerk geef ik les op de modeafdeling van het Albeda College en de SKVR, beide in Rotterdam.

Na de kunstacademie, de AKI Enschede, heb ik in Zwitserland aan de Modeafdeling van de Schule für Gestaltung gestudeerd en mijn diploma behaald met de kostuumcollectie <INBETWEEN>. Het was fantastisch om een half jaar fulltime aan de collectie te kunnen werken en me te kunnen verdiepen in het ontwikkelen van de patronen, het handwerk en de details.
Die verdieping ben ik de afgelopen jaren steeds meer gaan missen in mijn werk als kostuumontwerper. Het gebrek aan tijd en geld om een kledingstuk uit te werken en te vervolmaken heeft me doen besluiten een eigen collectie te ontwikkelen.
Ik sta aan het begin van dit nieuwe project en zal het komend half jaar op deze site het maakproces van mijn collectie Ine Keitz verslaan/ inzichtelijk maken in woord en beeld. De planning is in juni de eerste producten op deze site te presenteren!