Ine Keitz

Ik ben Ine Keitz en ik houd van textiel, hergebruik en ambacht. Ik vind het moeilijk om keuzes te maken en me helemaal op één bepaald onderwerp te focussen. Daarom maak ik van gebruikt textiel niet alleen kostuums en kleding, maar ook accessoires, interieurtextiel en soms vrij werk.

Op deze website en in de webshop vind je dan ook zeer diverse producten. Wat alle producten verbindt? Ze zijn allemaal uniek omdat ze gemaakt zijn van 2ehands- en resttextiel in combinatie met materialen zoals kralen, knopen, band, kant en wol. Handwerk speelt een grote rol in mijn ontwerpen. Ik laat me inspireren door de rijke kostuumhistorie, spannende patroontechnieken, kleurrijke dessins en klassieke handwerktechnieken.

Het lesgeven op de afdeling Mode van het MBO Albeda Rotterdam en de uitwisseling van vakkennis tussen docenten, houdt me scherp in mijn vakgebied. Door het lidmaatschap van de BMA Branchevereniging voor Modeambachten en van de Nederlandse Kostuum Vereniging blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de mode- en kostuumwereld.

Meer informatie over mijn kostuums vind je op www.keitzkostuums.nl.

Na de kunstacademie, de AKI Enschede, heb ik in Zwitserland aan de Modeafdeling van de Schule für Gestaltung gestudeerd en mijn diploma behaald met de kostuumcollectie <INBETWEEN>. Het was fantastisch om een half jaar fulltime aan de collectie te kunnen werken en me te kunnen verdiepen in het ontwikkelen van de patronen, het handwerk en de details.
Die verdieping ben ik de afgelopen jaren steeds meer gaan missen in mijn werk als kostuumontwerper. Het gebrek aan tijd en geld om een kledingstuk uit te werken en te vervolmaken heeft me doen besluiten een eigen collectie te ontwikkelen.