Ine Keitz

Ik ben Ine Keitz, kledingontwerper en kostuumontwerper. Sinds 3 jaar ontwerp en maak ik kleding en accessoires van 2ehands textiel. Mijn collectie is volop in ontwikkeling. Elk kledingstuk en elk accessoire is uniek en bestaat uit veel patroondelen zodat ze makkelijker van kleine stukken 2ehands textiel gemaakt kunnen worden. De eerste accessoires zijn op de webshop te vinden. Een aantal van mijn ontworpen kledingstukken zijn al klaar en worden binnenkort gefotografeerd voor de webshop. Momenteel ontwerp ik een blouse en een cape.

Voordat ik begon met mijn eigen collectie maakte ik kostuums voor theatervoorstellingen, performances en exposities. Dit doe ik af en toe nog als er een leuke opdracht langs komt. Meer informatie over mijn kostuums vind je op www.keitzkostuums.nl.

Ook geef ik als freelance docent les op de modeafdeling van het Albeda (MBO) in Rotterdam op de afdeling Mode en ik geef naailessen voor volwassenen in mijn atelier.

Na de kunstacademie, de AKI Enschede, heb ik in Zwitserland aan de Modeafdeling van de Schule für Gestaltung gestudeerd en mijn diploma behaald met de kostuumcollectie <INBETWEEN>. Het was fantastisch om een half jaar fulltime aan de collectie te kunnen werken en me te kunnen verdiepen in het ontwikkelen van de patronen, het handwerk en de details.
Die verdieping ben ik de afgelopen jaren steeds meer gaan missen in mijn werk als kostuumontwerper. Het gebrek aan tijd en geld om een kledingstuk uit te werken en te vervolmaken heeft me doen besluiten een eigen collectie te ontwikkelen.