Expositie in Museum de Kantfabriek

19 mei t/m 25 augustus 2019

Afgelopen zondag was de opening van de expositie ‘Technieken die stoffen bewerken en verwerken’ in Museum de Kantfabriek in Horst waar ik twee etalagepoppen met recent kostuumwerk laat zien.

“In deze expositie staan borduren, quilten en het maken van kleding als ambacht én vak centraal. Er is recent werk te zien van Ad van Aart, Cherilyn Martin, Ine Keitz, Marijke van Welzen, Monique van Munster, Syts Wille, Wille-Meike Brand, Willy Schut, Yvonne de Boer, Yvonne Scheele-Kerkhof, Annemie Holla, Jeanny Cobben, Mieke Wille, Geertje Westra, Jessica de Boer en een presentatie van de deelnemers van het Quiltcafé.”

De kostuums “Hemelsblauw oogstkleed” en “Dieppaarse Bloesemdracht” zijn van kant, borduurwerk en stof gemaakt dat uit de opslag van het museum komt. Kledingstukken uit mijn INE KEITZ collectie zijn aangepast en uitgebreid met bloemen van textiel en kant, fijne borduursels en een veelheid aan kralen en pailletten. Alle kledingstukken bestaan uit hergebruikte materialen. Veel van het gekregen kant heb ik geverfd en verwerkt in de rokken en de bloemen.

Voor alle informatie over de expositie en de openingstijden verwijs ik naar www.museumdekantfabriek.nl